-
a
+
zi / noapte
 

Transformă în text cu diacritice

Este recomandabil să introduci aici doar text simplu, nicidecum pagini formatate din Word, Excel, PowerPoint, HTML etc. Textul să fie lipsit de buline, emoticoane, H-tag-uri sau alte "înflorituri". Pentru a face transformarea și a evita ambiguitățile, Diacritice.info analizează integral conținutul. Este bine ca textul să aibă sens. Frazele să fie alcătuite corect, cu semnele de punctuație, cu majusculele la locul lor (nume proprii, acronime). Evită să introduci texte scrise în romglezăsmile

Acceptate

Poți face oricâte transformări, însă limita maximă admisă este de 12.000 de caractere. În editor sunt acceptate litere, cifre, paranteze și semne de punctuație.

După transformare

Urmărește în special cuvintele evidențiate cu   și  . Click pe evidențieri dacă este cazul să faci corecții. Dacă textul inițial conține și cuvinte cu diacritice, acestea nu sunt modificate. Prin procesare, ca să poată înțelege textul, aplicația ar putea opera modificări la punctuație.

Altceva?

Sunt adaptate inclusiv textele vechi. Au loc schimbările î  â în interiorul cuvântului unde este cazul. Sunt înlocuite formele vechi sînt, sîntem, sînteți ale verbului a fi și corectate cuvintele care încep sau se încheie cu â. Diacritice.info se ocupă strict de corectarea diacriticelor. Nu este un "Spell Checker" sau "Spelling Suggestion" și nici nu intenționez să devină. Sugestii, critici, observații etc. sunt binevenite pe Email.

Diacritice. info

Textele introduse online pentru corectare nu sunt salvate sub nicio formă. Utilizez doar module cookie strict necesare pentru funcționarea aplicației. Informațiile tale nu sunt stocate. Politica de confidențialitate este simplă: Nu colectez și nu distribui informații personale. Continuând să utilizezi acest site, ești de acord cu felul în care folosesc cookie-urile.

Acuratețe astăzi: 94,54%

curba invatarii simpla

Acuratețea transformărilor în text cu diacritice este în continuă creștere. Aplicația se instruiește singură din interacțiunea cu utilizatorul și citind literatură în limba română.

Ce și Cum?
Elimin diacriticele?
flag

Nu este obligatoriu să elimini diacriticele. Le poți păstra, dacă ești sigur(ă) că sunt puse corect. Pentru cuvintele intrate direct cu diacritice, procesorul va considera că aceea este forma corectă și nu o va modifica.

Copiază textul din editor
Elimină diacriticele
Elimin diacriticele?
Șterge tot
Șterg tot?
ĂÂÎȘȚăâîșț
inserează Ă
inserează Â
inserează Î
inserează Ș
inserează Ț
inserează ă
inserează â
inserează î
inserează ș
inserează ț
Corectare automată
Despre aplicație
Texte vechi: Actualizare
Despre aplicație
Texte vechi: Actualizare
Pagina de Facebook
Despre aplicație
emptycaretup

Procesez!

ĂĂÎȘȚăâîșț